Haai!TECH Lier 28/11/2018

Haai!TECH Lier 28/11/2018
CC Lier 13u-16u of 17u-20u - inschrijven is nog niet mogelijk

Deze Haai!TECH is afgelopen. Voor foto's zie onderaan de link naar onze facebookpagina.

 

Voor jongeren en ouders

Ben je tussen 10 en 14 jaar? Heb je techniek in de vingers? Ben je nieuwsgierig of experimenteer je graag? Is ontwerpen of bouwen je ding? Wil je meer weten over wetenschappen?

Ontdek je technisch en wetenschappelijk talent en vind de opleiding die bij je past! Kies vier workshops uit het volgend aanbod:

Bouw: Bouw mee aan je droomhuis.

Hout: Een trap of vogelhuisje, maak het met hout!

Mechanica: Ontwerp jij de best draaiende…?

Elektriciteit: Experimenteer en ontdek. Zo brandt die lamp en werkt die zoemer.

Elektronica: Professor Volta en de elektronicus.

Chemie: Sla de dader in de boeien en raak zelf geboeid door chemie!

Je hebt de keuze tussen een namiddag- (13-16u) of een avondsessie (17-20u). Voor ouders is er een interactieve infosessie over het technisch onderwijs en de arbeidsmarkt. Jongere broers en zussen doen onder begeleiding allerlei techniekactiviteiten.

INSCHRIJVEN

Deelnemen aan Haai!TECH is gratis. Inschrijven kan helaas niet meer voor deze editie!

 

Voor leerkrachten lagere school

Hoe maak je techniek voor je leerlingen lagere school boeiend en interactief? Herwig Rombauts weet het antwoord! Samen met zijn leerlingen bouwt hij met alledaagse voorwerpen de leukste constructies: een sportwagen, een mini-raket of een windmolentje. Hier koppelt hij de achterliggende principes van techniek aan vast. En het werkt, want de leerlingen doen ijverig mee.

En wat hebben Newton, Celsius, Joule en Tesla met mekaar gemeen? Juist, het zijn allemaal workshops die Thomas More Hogeschool organiseert voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar. Ze bieden ook vorming en ondersteuning van leerkrachten aan. Coördinator en docente lerarenopleiding Joke De Puysseleir vertelt je hier alles over.

De sessie duurt van 18:30 tot 20:00. Afsluiten doen wet met een gezellige receptie. Wij zorgen voor lekkere hapjes en bijhorende drankjes.

INSCHRIJVEN

Deelnemen is gratis. Inschrijven voor deze editie kan helaas niet meer.