Umicore

Umicore
VOLZET

Opgeleid en aan 't werk in 3 maanden? Dat kan. Bij Umicore in Hoboken kan je operator worden. In 3 maanden word je opgeleid, dan loop je stage en daarna heb je vast werk. Het begin van een mooie loopbaan bij een wereldspeler in recyclagetechnologie? Zeker! En je werkt nog mee aan een schonere wereld ook.

Technisch administratief medewerker

Technisch administratief medewerker
infosessie op 18 en 23 oktober

Deze gratis opleiding versterkt je communicatieve, commerciële en pc-vaardigheden en je krijgt er een stevige basis techniek bovenop. je doet praktijkervaring op via een interne stage tijdens de opleiding en een externe stage bij een bedrijf uit de metaal / technologische sector. Nadien kan je als technisch-administratief bediende aan de slag.

Part of Antwerp - 14 september

Part of Antwerp - 14 september
Jobevent op 't Eilandje

Op donderdag 14 september vindt het jobevent van Part of Antwerp plaats aan het Kattendijkdok. Die dag wordt de verscheidenheid aan industriële en maritieme jobs in de haven in de kijker gezet! Hebt u interesse om de jobs binnen uw bedrijf bekend te maken aan geinteresseerde werkzoekenden? Hier vindt u meer informatie.

VOLZET - maar laat gerust uw gegevens achter, we proberen nog een plaats voor u te voorzien.

Aan de slag als onderhoudstechnicus!

Aan de slag als onderhoudstechnicus!
infosessie op 27 september, 11 en 25 oktober

Wij bieden samen met onze partners een praktijkgerichte opleiding die je lanceert voor een carrière in de industrie. Onze samenwerking met de sector geeft u toegang tot bedrijven die vacatures hebben voor onderhoudstechnici!

Summer Challenge

Summer Challenge

Procesoperators, laboranten en technici zijn de spil van de bedrijven BASF, Borealis, Covestro en Monsanto.  Hun kennis, expertise en creativiteit zorgen voor een innovatieve en veilige  productieplant, dag en nacht. En dat kan jij aan den lijve ondervinden!

Netwerkdag Duaal leren

Netwerkdag Duaal leren
voor scholen en bedrijven uit de technologische of chemische sector arr. Antwerpen-Waasland

Duaal leren is hot. Iedereen heeft er de mond vol van. Maar hoe zorgen we ervoor dat het leren op school en op de werkplek kwalitatief gebeurt? Welke impact heeft zo’n doorgedreven samenwerking op uw school en bedrijf? Aan welke randvoorwaarden kan je werken?

Dag van de wetenschap

Dag van de wetenschap
27/11/2016

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Iedereen doet eraan mee: innovatieve bedrijven, universiteiten en hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen. Talentenfabriek bundelt de medewerking van tal van Antwerpse scholen. Want ook in technische scholen vind je heel wat wetenschap en technologie die je met verstomming doet slaan.

Haai!TECH Geel

Haai!TECH Geel
08/03/2017

Haai!TECH is een evenement rond studiekeuze en techniek. Ontdek waar het bij wetenschappen en techniek om draait en of een technische studie iets voor jou is! 

Talent4Technics voor ingenieurs

Talent4Technics voor ingenieurs
editie 2016

De partners ie-net, Werk met Zin, VDAB en Talentenfabriek bieden met Talent4Technics werkzoekende ingenieurs een begeleidingsproject op maat. We richten ons naar ingenieurs uit technische afstudeerrichtingen die opnieuw in een technische omgeving aan de slag willen. Tijdens de editie 2016 konden 15 ingenieurs aan het project deelnemen. We bekijken nog of het project herhaald wordt in 2017. 

Techniekbasis

Techniekbasis

AP-Hogeschool organiseert in samenwerking met Talentenfabriek de Techniekbasis. Leerkrachten kunnen hier techniekmateriaal gratis ontlenen. Net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om techniek aan bod te brengen in de klas.

Meer info vind je hier.

Jonge haven

Jonge haven

Talentenfabriek is partner in Jonge Haven. Jonge Haven wordt uitgevoerd door Havencentrum Lillo.

Jonge Haven wil jongeren in klasverband de job- en studiemogelijkheden in de haven van Antwerpen tonen.

  • Haven vol Techniek richt zich op jongeren van de eerste graad secundair onderwijs en focust op de eindtermen techniek.
  • Haven vol Uitdagingen richt zich op de derde graad secundair onderwijs (doorstroomrichtingen)
  • Haven vol Beroepen richt zich op de derde graad secundair onderwijs (beroepsgerichte richtingen)

Meer informatie en inschrijven via www.havencentrum.be 

Haai!TECH Antwerpen

Haai!TECH Antwerpen
18/03/2017

Haai!TECH is een evenement rond studiekeuze en techniek. Jongeren (10-14 jaar) en hun ouders, die met een studiekeuzevraag zitten, worden op een objectieve en uitdagende manier ondergedompeld in de mogelijkheden van wetenschappelijke en technische studies. Ze kunnen hun talenten voor techniek ontdekken en de eventuele vooroordelen rond techniek en studiekeuze worden weggenomen.